Restaurant Antaviana de Figueres, Girona

Sóm en Carles i la Rosina, reciclats d’altres professions, interiorista i biòloga respectivament. Com el que no vol la cosa, ja fa 27 anys que l’un a la sala (Carles), i l’altra a la cuina (Rosina), i gràcies als magnífics productes que trobem en el nostre territori. Oferim una cuina el més sana, neta i justa possible, seguint els nostres principis, que són els de Slow Food.

Restaurant Antaviana de Figueres Vam començar l'any 1988, Antaviana 1.0, en un local minúscul al C. Llers, on teníem 3 taules de 4 comensals, i una barra per a 4 o 5 persones, darrera la que cuinàvem en un fogonet elèctric. En aquestes condicions, la nostra oferta era molt limitada: torrades amb patés, formatges o embotits, alguna sopa, amanida o pasta, i alguna carn o peix a la planxa.

El 1990 vam poder llogar el nº7 del C. Llers, i comunicar-lo amb el que teníem, i va néixer Antaviana 2.0, amb un menjador per a 22 comensals, una cuina petita però independent, i el local inicial funcionant con un bar. Fins l'any 2000, vam estar fent una oferta bastant senzilla, amb un menú diari casolà. A partir del 2000, vam començar a assistir cada any a congressos de gastronomia al País Basc, a Fòrums Gastronòmics, i vam començar a endinsar-nos en una cuina més elaborada, aplicant tècniques de avantguarda, però sempre amb la màxima de treballar amb els millors productes, i amb el màxim respecte per a ells, i el bar va passar a ser un office.

El 2010, per fer front a la crisi, vam pensar en reobrir el bar per ampliar l’oferta amb tapes i vins a copes, però unes simpàtiques termites s’havien encarregat de deixar l’espai a punt de ruïna. Vam haver d’enderrocar tot l’edifici de Llers 5, mantenint únicament la façana.

I ja vam ser a l’Antaviana 3.0, amb una cuina nova més gran i una barra per a 9 persones on es munten força tertúlies a la planta baixa, i un menjador per a 24 persones a la planta pis, molt lluminós gràcies a la seva magnífica coberta piramidal de fusta amb finestres zenitals.

L’antic menjador es manté per a grups i àpats privats.

 

Galeria de Fotos